Emocje kuchenne

Okazuje się, że wiele badań na całym świecie, biorących sobie za obszar badawczy kuchenne przygody stwierdza, że w kuchni panują emocje i to od naszego ogólnego samopoczucia związanego z przyrządzaną potrawą zależy sukces przedsięwzięcia jakim jest gotowanie. Prawda, że to bardzo niezwykła sprawa? Jeżeli czujesz się w kuchni świetnie, masz dobry humor i rozpiera Cię energia możesz być pewien, że Twoje potrawy też takie będą. Jeżeli natomiast czujesz się jak wrak człowieka, nic ci w pracy nie wychodzi, a do tego masz niski poziom energii, wtedy lepiej do gotowania się nie zabieraj, bo po prostu nic ci się nie uda. Takie niby błahe zależności psychologiczne naprawdę w kuchni działają. Potwierdzają to całym swoim autorytetem najwięksi światowi naukowcy. Należy się liczyć z przedstawionym schematem. Podsumowując wiesz już, że pozytywne emocje to w kuchni podstawa i zapewnisz je sobie bez problemu, jeżeli to zrozumiesz. Nie gotuj absolutnie w chwilach słabości. W takich chwilach lepiej po prostu stołować się na mieście. Zobaczysz w swoim życiu bardzo dużą różnicę, jeżeli zaczniesz kierować się zasadami opisanymi dokładnie w artykule. Spróbuj, a być może odkryjesz w sobie coś niezwykłego.

Mam na imię Weronika i bardzo zapraszam Cię do lektury bloga! Opisuję tu informacje, ciekawostki, doświadczenia i różne podobne rzeczy, które wynoszę z pracy w kuchni! Mam nadzieję, że będziesz zadowolony 🙂
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)