Kuchnia krok do przodu czy raczej dwa do tyłu

Trudno powiedzieć czy świat sztuki kulinarnej zanika czy wprost przeciwnie, rozwija. Patrząc na wynalazki takie jak komputer czy Internet można wybrać tą druga odpowiedź. Jednak wątpliwości narastają kiedy to zauważa się przeludnienie w barach szybkiej obsługi. Ludzie obsesyjnie wybierają takie rozwiązanie ponieważ jest to wygodne i nie trzeba siedzieć przy garach. Proste sposoby najczęściej są najbardziej szkodliwe. Przecież tworzy się akcję o zdrowej żywności, tak aby ludzie nie narażali swojego serca na nieprzyjemności. Społeczeństwo niby o tym wszystkim wie a mimo to idzie w nieodpowiednim kierunku. Najwięcej problemów ma z tym młodzież która nie potrafi odczytać kiedy ma powiedzieć stop. Opychanie się niezdrową żywnością, takie zachowanie skutkuję otyłością. Szczerze trudno jest nazwać kuchnią takie bary jak kfc czy mcdonald. Wystarczy przyjrzeć się dokładnie tym wszystkim ludziom. Powoli nasze społeczeństwo zapomina co to jest opamiętanie, nie potrafi wyznaczyć sobie granicy. Dlatego coraz częściej na ulicach spotykane są wielkie brzuchy. Najgorsze jest to, że z roku na roku taki widok nikogo nie dziwi. Wkrótce może przyjść taki moment, że otyłość będzie czymś normalnym. Nie będzie praktykowane domowe jedzenie tylko to sztuczne przy obcych stolikach popijając litrami napojów wysokokalorycznych.

Mam na imię Weronika i bardzo zapraszam Cię do lektury bloga! Opisuję tu informacje, ciekawostki, doświadczenia i różne podobne rzeczy, które wynoszę z pracy w kuchni! Mam nadzieję, że będziesz zadowolony 🙂
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)