NAJBARDZIEJ ZNANA DO DZIŚ

Najbardziej jednak znana, do dnia dzisiejszego wielokroć wspominana w rozmaitych publikacjach i periodykach, jest nie­wątpliwie praca pani Lucyny Cwierczakiewiczowej. Na karcie tytułowej książki czyta się: 365 obiadów za pięć złotych przez Lucynę C. autorkę jedynych praktycznych przepisów z dodat­kiem 12 obiadów postnych bez ryb. O popularności książki świad- , czy, że wydana pierwszy raz w roku 1858, do roku 1873 doczekała się dziewięciu wydań. Na wstępie autorka odsyła pilnego czytelnika, w pełni pragną­cego korzystać z jej porad, do innego swego dzieła pod nazwą: Jedyne praktyczne przepisy wszelkich zapasów spiżarnianyćh. Następuje kalendarz z rozdysponowaniem dań obiadowych na wszystkie kolejne dni roku

Mam na imię Weronika i bardzo zapraszam Cię do lektury bloga! Opisuję tu informacje, ciekawostki, doświadczenia i różne podobne rzeczy, które wynoszę z pracy w kuchni! Mam nadzieję, że będziesz zadowolony 🙂
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)