Produkty bezglutenowe- mąki

Osoby przechodzące na dietę bezglutenową mają wiele obaw. Muszą zrezygnować z wielu spożywanych dotąd produktów, a nie zawsze wiedzą, czym je zastąpić. Na szczęście z upływem czasu sytuacja ulega zmianie. Okazuje się, że na diecie bezglutenowej można jeść smacznie i zdrowo. W tym celu warto samemu przygotowywać posiłki z naturalnych produktów wolnych od glutenu. Wymaga to czasu i cierpliwości, ale na pewno się opłaca. Kto dopiero zaczyna swoją przygodę z dietą bezglutenową, musi nauczyć się wielu rzeczy, bo pieczenie ciast czy przygotowanie innych dań w nowej wersji może na początku okazać się trudne. Mąka bezglutenowa czy inne naturalne produkty bezglutenowe (ryż, wybrane kasze) to baza dla wielu wartościowych dań, które powinny często gościć na stole osób na diecie eliminacyjnej. W mące ryżowej, kukurydzianej, sojowej czy gryczanej kryje się mnóstwo cennych składników odżywczych. Zaliczaj się do nich między innymi białko, witaminy i minerały potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Weronika i bardzo zapraszam Cię do lektury bloga! Opisuję tu informacje, ciekawostki, doświadczenia i różne podobne rzeczy, które wynoszę z pracy w kuchni! Mam nadzieję, że będziesz zadowolony 🙂
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)